Mantelzorgers

‘Samen voor persoonlijke zorg’, dat is de missie van TMZ. Kwaliteit van leven valt of staat namelijk in het contact met mensen. Naast een goede relatie tussen medewerker en zorgvrager, speelt de inbreng van mantelzorgers hierbij een sleutelrol. In de verhalen hieronder leest u hoe zij de zorg van TMZ ervaren en betrokken blijven bij de zorg voor hun naaste. 

Rinus Visscher

TMZ is een deel van zijn leven geworden. Rinus Visscher (79) zet zich al sinds 2017 in voor de cliëntenraad van TMZ. Hij werd gevraagd voor de cliëntenraad in de tijd dat hij bij zijn vrouw Renée in Erve Mensman verbleef. Het welzijn van de bewoners en cliënten, dat is waar het Rinus om gaat. “We doen het samen voor de mensen”, zegt hij. “Je kunt als cliëntenraad veel inbrengen en betekenen binnen de organisatie.”

Lees verder
Renate

De Hofkamer op afdeling De Bijenkorf in Het Dijkhuis (Borne) wordt elke twee weken voor de bewoners van huiskamer 1 en 2 omgetoverd in een restaurant setting. Op het scherm van de televisie kijken bewoners naar een open haard vuurtje, de tafel is gedekt en er is een huiselijke sfeer.

Lees verder
Fenna Brunen

Om de zorg toekomstbestendig te maken, moeten we deze samen met medewerkers, bewoners/cliënten, naasten en vrijwilligers anders organiseren. Dat kan ook betekenen dat bijvoorbeeld cliënten in de wijk naast wijkzorg ook hulp thuis krijgen van mensen buiten de naasten of van verenigingen. Hoe mooi is het voorbeeld van Fenna en Dorus Brunen uit Enschede. Behalve wijkzorg van TMZ krijgen zij één middag in de twee weken hulp van Saar aan Huis. Deze hulp zorgt ervoor dat Fenna als mantelzorger even ontlast wordt. “Zonder TMZ en Saar aan Huis zou ik het niet volhouden”, zegt ze met overtuiging.

Lees verder
Ans Peusens

Als je partner of familielid verhuist naar een verpleeghuis, komt er vaak veel op je af. In het begin ben je dan misschien ook helemaal niet bezig met het helpen op een afdeling. Dat familieleden toch een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het welbevinden van bewoners, blijkt wel uit het voorbeeld van de Hengelose Ans Peusens. Haar man woont sinds zes jaar op de afdeling de Kievit in Het Borsthuis. Sinds die tijd is Ans geregeld op de afdeling om te helpen met verschillende activiteiten.

Lees verder
Ellen Vrerink

Dat familieleden nét dat extra beetje verschil kunnen maken voor medewerkers en bewoners, blijkt wel uit het verhaal van moeder Truus en dochter Ellen Vrerink. Truus was ruim vijftien jaar vrijwilliger in locatie Meulenhof in Tubbergen en is nu bewoonster. Haar dochter Ellen is niet alleen mantelzorger van haar moeder, maar zet zich ook in voor het welzijn van mdebewoners van haar moeder. Dit om de activiteitenbegeleiders te ondersteunen. “Een familielid kan een bijzondere vrijwilliger zijn”, zegt Ellen Vrerink.

Lees verder
Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag? Wij staan u graag persoonlijk te woord. U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.

0900 - 2 453 453

Stel uw vraag
Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag? Wij staan u graag persoonlijk te woord. U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.

0900 - 2 453 453

Stel uw vraag