Word ook vrijwilliger bij TMZ!

Doen waar je goed in bent én wat betekenen voor je medemens: dat is waar jouw inzet als vrijwilliger in de ouderenzorg om draait! Het doen van vrijwilligerswerk bij TMZ geeft je de kans je horizon te verbreden, actief bezig te zijn, (werk)ervaring op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Of je nu af en toe komt helpen of wekelijks een vast moment kiest waarop je beschikbaar bent: je bent meer dan welkom!

 

Vrijwilligerswerk op maat

Vrijwilligerswerk is maatwerk: jouw beschikbaarheid en wensen staan bij ons centraal. Ben je op een vast moment in de week beschikbaar? Hartstikke mooi! Liever af en toe eens komen helpen? Ook dat is super! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en de samenwerking die we met elkaar aangaan kan langdurig zijn, maar ook voor een kortere tijd. Het gaat er ons vooral om dat we jouw talenten zo goed mogelijk benutten en een mooie match kunnen maken met de bewoners van onze zorglocaties.

Je kunt bij ons verschillende vormen van vrijwilligerswerk doen. Van ondersteuning op een afdeling tot 1 op 1 contact: wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een passende vorm van vrijwilligerswerk beschikbaar is!

Ondersteuning op een afdeling

Lijkt het jou leuk om te ondersteunen op een afdeling? Daar zijn we erg blij mee! Bij deze vorm van vrijwilligerswerk heb je een ondersteunende rol óf onderneem je zelfstandig activiteiten.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij de maaltijden, koffiemomenten of het opmaken van bedden. Heb je meer affiniteit met uiterlijke verzorging of sport- en beweegactiviteiten? Ook daar zijn mogelijkheden voor.

Individueel vrijwilligerswerk

Heb jij graag 1 op 1 contact met mensen? Dan is deze vorm van vrijwilligerswerk iets voor jou! Voorbeelden van activiteiten die je kunt verzorgen zijn: wandelen, duo fietsen, samen boodschappen doen, ondersteunen bij huishoudelijke werkzaamheden, vissen, helpen bij computerzaken, ondersteuning in het onderhouden van sociale contacten of gewoon eens een kopje koffie drinken. Heb je andere wensen? We horen het graag!

Centrale activiteiten

Ook bij de centrale activiteiten is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Denk hierbij aan het ondersteunen bij optredens, creatieve activiteiten, zwemmen, spel- en beweegactiviteiten, themaweken, bingo, begeleiden van en naar de kapsalon of als chauffeur rijden op een TMZ bus. Is dit iets waar jij blij van wordt? Dan ben je van harte welkom.

Algemene ondersteuning

Lijkt het je mooi om jouw bijdrage op een andere manier te leveren? Dan is een taak de algemene ondersteuning iets voor jou! We zijn namelijk ook altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om in de tuin te werken, schoon te maken of te helpen in het restaurant. Ook hiervoor geldt: laat ons weten wat jij leuk vindt, dan gaan wij op zoek naar een passende plek!

Waarom vrijwilliger worden bij TMZ?

De roep om hulp van vrijwilligers wordt steeds belangrijker. Zeker binnen de ouderenzorg! Maar dat neemt niet weg dat wij het ontzettend belangrijk vinden dat onze vrijwilligers écht op hun plek zitten. Daarom is het goed om te weten wat vrijwilligerswerk bij TMZ jou biedt:

  • Allereerst natuurlijk het allerbelangrijkste: hele blije bewoners die jouw hulp, begeleiding en aandacht enorm waarderen
  • Een organisatie waar je als vrijwilliger mee mag denken en doen en jezelf mag zijn
  • Een prettige werkomgeving waar je wordt betrokken en gewaardeerd door bewoners, familie en medewerkers
  • Goede samenwerking met medewerkers, familie, naasten en andere vrijwilligers
  • Mogelijkheden voor scholing, ook via online leren
  • 4x per jaar het gratis TMZorg Magazine
  • Leuke attenties, bijvoorbeeld kerstpakket & jubilea

Meer informatie

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Neem dan contact met de vrijwilligerscoordinatoren: vrijwilligerswerk@triviummeulenbeltzorg.nl

Ervaringen van andere vrijwilligers
Ine Wijman

Ine Wijman

“Bewoners hebben allemaal hun eigen verhaal"

Lees verder
Ina van de Gronde

Ina van de Gronde

"Ze begint helemaal te stralen als ik haar ophaal"

Lees verder
Henri Zomer

Henri Zomer

"Als ik een bewoner zie genieten, is dat toch fantastisch’’

Lees verder
Meer informatie?

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Neem dan contact met de vrijwilligerscoordinatoren: vrijwilligerswerk@triviummeulenbeltzorg.nl