In het afgelopen jaar rondde ze haar opleiding tot contactclown af. Nannette raakte enthousiast nadat ze visiteclowns aan het werk zag in de huiskamer van Weusthag 1. “Ik dacht meteen, dat wil ik ook gaan doen”, vertelt ze.
Ze neemt de bewoners langzaam mee in het spel. Een spel waarin ruimte is voor gekkigheid, een gebaar en oprecht contact. Fysieke expressie, vertraging en in het moment zijn, is belangrijk. “Als ik gehaast begin, sla ik de plank volledig mis”, zegt ze.
Handpop Peter
Handpop Peter speelt een belangrijke rol. De bewoners reageren fantastisch op de handpop: een aai, een gesprekje, ontroering of wat ravotten. Clown PuK zingt ook met de bewoners en neemt hen mee in het lied ‘Het Dorp’ en ‘Aan de Amsterdamse grachten’.
En uiteraard wordt er ook gedanst: PuK beweegt op muziek met een grote ballon en zet de bewoners aan tot beweging. “Als clown PuK binnenkomt, verschijnt er een lach op de gezichten van de bewoners.”
Spelenderwijs
‘Muzikale Fratsen’ is een wekelijkse groepsactiviteit waarbij aandacht is voor elke bewoner. “Ondanks dat het een vaststaande activiteit is, is elk moment anders”, vertelt Nannette. “Spelenderwijs werken is voor mij de rode draad.”