'Vrijwilligers worden serieus genomen'

Haar moeder was vanaf de opening van het woonzorgcentrum vrijwilliger op de afdeling Leemansmolen van De Weemelanden in Vriezenveen, totdat zij er in mei 2018 zelf kwam te wonen na de diagnose Alzheimer. Karin Meulenbeld-Roelofsen was er ook al vrijwilliger. Zij is dat na het overlijden van haar moeder in januari 2019 gebleven. “Omdat ik heb gezien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. Je draagt bij aan de goede zorg die er al is”, verklaart de 50-jarige.

Karin is ook actief op de Leemansmolen. Ze bezoekt bewoners, maakt een praatje, doet spelletjes en gaat heerlijk in de buitenlucht wandelen en fietsen op de duofiets. Ook bakt ze samen met haar man elke maand pannenkoeken voor de bewoners op afdeling de Brug. Sinds april 2019 zit ze bovendien in de vrijwilligersraad.

Welzijn

“Een functie die goed bij mij past, omdat ik TMZ al goed heb leren kennen. Ik geef mijn mening en sta daar ook voor. Wat mij heeft verrast is dat vrijwilligers niet alleen worden gehoord, maar ook serieus worden genomen. Er wordt wat gedaan met onze op- en aanmerkingen. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat er in elk Team voor persoonlijke zorg een vrijwilliger zit. Die heeft immers een ander contact met bewoners dan de zorgmedewerkers. De informatie die een vrijwilliger krijgt, kan zo bijdragen aan het welzijn van de bewoners.”

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag? Wij staan u graag persoonlijk te woord. U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.

0900 - 2 453 453

Stel uw vraag
Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag? Wij staan u graag persoonlijk te woord. U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.

0900 - 2 453 453

Stel uw vraag