Blog van Sebastiaan: 'De zorg is nieuw voor mij...

Ondertussen is het al ruim 4 jaar geleden dat ik hier naar binnen mocht stappen. Eigenlijk was ik nog  nooit echt binnen zo’n zorglocatie geweest. In mijn familie geen opa of oma gehad die deze vorm van zorg heeft mogen genieten, later leer ik (helaas) dat dit niet alleen een plek is voor opa’s en oma’s.

 

Ik leer mijn nieuwe collega’s kennen en word wegwijs gemaakt binnen de locatie ‘Het Borsthuis’ Tegelijk met een jonge dame die ook net is aangenomen met dezelfde functie bij de Gastenservice. Fijn, ik ben niet alleen…

Angst hiervoor was uiteindelijk totaal niet nodig, het bleek een warm bad. Snel leer ik dat het tempo hier wel wat anders is dan ik was gewend. De vriendelijkheid en dankbaarheid ook, in positieve zin. Medewerkers, cliënten, bezoekers en bewoners, het zijn allemaal mensen met een hart! Kleine dingen maken vaak een groot gebaar. Even een praatje, een blik van herkenning en al snel ga je naar huis met een gevoel van voldoening.

Ik herinner mij nog goed één van mijn eerste avonddiensten. Ik zit alleen in het restaurant achter mijn computer en kassa en krijg opeens het gevoel dat ik word bekeken. Daar, 1 etage hoger kijkt ze me aan. Een oude dame met sluik lang wit haar. Ze blijft maar kijken, voor mijn gevoel wel uren lang. Heel ongemakkelijk staar ik naar mijn beeldschermen en niet omhoog, stiekem toch kijk ik op en ja ze staat er nog, ik vind haar een beetje eng.

In de Gastenservice verlenen wij verschillende diensten dus zo ook bijvoorbeeld de voeding binnen de locatie. Deze dienst brengt je door het hele gebouw en ben je verantwoordelijk voor de verspreiding van de maaltijden en extra verstrekkingen. Ook deze dienst mag ik draaien. Hierdoor kom ik ook op de verdiepingen boven mij en leer ik de bewoners daar een beetje beter kennen. Een beetje confronterend in het begin.

Je voelt het misschien al een beetje aan, maar ja, nu ben ik ook op diezelfde verdieping als die ene dame met lang sluik grijs haar, waar ik een beetje bang voor ben…, hopelijk kom ik haar niet tegen. Opeens uit het niets staat ze plots naast mij en pakt mijn arm en vraagt waar iedereen is. Ik stamel een beetje en weet niet zo goed wat ik moet doen. Ze komt spoedig zelf snel tot de ontdekking dat ze haar nachthemd nog aanheeft, dan zal het nog wel nacht zijn, redeneert ze en besluit terug te gaan naar haar kamer.

De dagen, weken, maanden en uiteindelijk jaren daarna zie ik haar nog regelmatig van boven naar beneden kijken. Dan zwaai ik naar haar. Ze zwaait dan lachend terug.

Nu zwaait ze niet meer...

en mis ik haar soms zelfs wel een beetje….

 

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag? Wij staan u graag persoonlijk te woord. U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.

0900 - 2 453 453

Stel uw vraag
Onze locaties

De Greven (Almelo)

Groene Bruglaan 5
7602 RE, Almelo
Lees verder

De Greven (Almelo)

De Greven (Almelo)

thuiszorg

Groene Bruglaan 5
7602 RE, Almelo

Lees verder

De Horst (Almelo)

Zilvermeeuw 1
7609 PP , Almelo
Lees verder

De Horst (Almelo)

De Horst (Almelo)

Zilvermeeuw 1
7609 PP , Almelo

Lees verder

Wijksteunpunt De Kolk (Almelo)

Bornerbroeksestraat 46
7607 KG, Almelo
Lees verder

Wijksteunpunt De Kolk (Almelo)

Wijksteunpunt De Kolk (Almelo)

Bornerbroeksestraat 46
7607 KG, Almelo

Lees verder

De Theresiahof (Bornerbroek)

Theresiahof 11
7627 NT , Bornerbroek
Lees verder

De Theresiahof (Bornerbroek)

De Theresiahof (Bornerbroek)

thuiszorg

Theresiahof 11
7627 NT , Bornerbroek

Lees verder

Het Meulenbelt (Almelo)

Vriezenveenseweg 176
7602 PV , Almelo
Lees verder

Het Meulenbelt (Almelo)

Het Meulenbelt (Almelo)

Vriezenveenseweg 176
7602 PV , Almelo

Lees verder

Het Weggeler (Almelo)

Smaragdstraat 139
7601 HR , Almelo
Lees verder

Het Weggeler (Almelo)

Het Weggeler (Almelo)

Smaragdstraat 139
7601 HR , Almelo

Lees verder

Het Dijkhuis (Borne)

't Dijkhuis 1
7622 CM , Borne
Lees verder

Het Dijkhuis (Borne)

Het Dijkhuis (Borne)

't Dijkhuis 1
7622 CM , Borne

Lees verder

Het Borsthuis (Hengelo)

P.C. Borstlaan 10
7555 SH, Hengelo
Lees verder

Het Borsthuis (Hengelo)

Het Borsthuis (Hengelo)

thuiszorg

P.C. Borstlaan 10
7555 SH, Hengelo

Lees verder

Het Hof (Hengelo)

P.C. Borstlaan 123
7555 SL , Hengelo
Lees verder

Het Hof (Hengelo)

Het Hof (Hengelo)

P.C. Borstlaan 123
7555 SL , Hengelo

Lees verder

De Borgstaete (Tubbergen)

Borgstaete 31
7651 LB , Tubbergen
Lees verder

De Borgstaete (Tubbergen)

De Borgstaete (Tubbergen)

Borgstaete 31
7651 LB , Tubbergen

Lees verder

Erve Mensman (Geesteren)

Erve Mensman 22
7678 RX , Geesteren
Lees verder

Erve Mensman (Geesteren)

Erve Mensman (Geesteren)

Erve Mensman 22
7678 RX , Geesteren

Lees verder

Meulenhof (Tubbergen)

Sportlaan 15
7651 LD, Tubbergen
Lees verder

Meulenhof (Tubbergen)

Meulenhof (Tubbergen)

Sportlaan 15
7651 LD, Tubbergen

Lees verder

De Weemelanden (Vriezenveen)

Koningsweg 24
7672 GD, Vriezenveen
Lees verder

De Weemelanden (Vriezenveen)

De Weemelanden (Vriezenveen)

thuiszorg

Koningsweg 24
7672 GD, Vriezenveen

Lees verder

't Haarhuus (Westerhaar)

Oranjestraat 24
7676 GA , Westerhaar-Vriezenveensewijk
Lees verder

't Haarhuus (Westerhaar)

't Haarhuus (Westerhaar)

thuiszorg

Oranjestraat 24
7676 GA , Westerhaar-Vriezenveensewijk

Lees verder